Новият сезон в Серия А започна по повече от интригуващ начин, след като новия отбор на Николай Михайлов Верона победи Милан с 2:1 на своя „Марк'Антонио Бентегоди“. „Росонерите“ поведоха в резултата чрез попадение на новата си покупка Андреа Поли, но Лука Тони показа, че все още може да се подвизава на най-високо ниво и с два гола донесе трите точки на „скаглиерите“.

Българският национал остана на пейката и не успя да запише дебют в италианския елит, но феновете по стадиона дълго ще помнят днешната вечер.

Очаквано двубоят започна с натиск на Милан, като първо Рикардо Монтоливо шутира малко над гредата от дистанция, а след това Марио Балотели принуди Рафаел да прави спасяване.

След 14 минути все пак усилията на гостите дадоха резултат и те откриха резултата. Марио Балотели пусна подканващ пас към Андреа Поли, а халфът се шмугна между двама бранители и с шпагат прати топката в мрежата.

Верона можеше да изравни с опасна контраатака, но ударът на Ромуло бе блокиран от Филип Мексес. „Жълто-сините“ обаче все пак изравниха след изпълнение на ъглов удар, при който Лука Тони надскочи Кевин Констант на далечната греда и прати топката покрай Абиати. Това бе и общо петият гол, който 36-годишният ветеран бележи в откриващия кръг на Серия А.

Втората част започна ударно за Верона, като Бошко Янкович бе изпуснат в наказателното поле да стреля с глава от около 5 метра, но Абиати някак спаси. Стражът обаче бе безпомощен няколко минути по-късно, когато Янкович центрира към далечната греда от Фаул, Кристиан Сапата не скочи, а Лука Тони отново с глава посече „росонерите“.

До края те опитаха да натиснат с всички сили, като в битката бе хвърлен и дебютанта Андреа Петаня, а в последните минути Балотели си изкара жълт картон, след като налетя с гневни реплики на съдията. Италианският национал претендираше, че е бил бутнат в гръб от Морас, но реферът не уважи желанието му за 11-метров наказателен удар.

Така Мила повтори старта със загуба от миналия сезон, докато Верона натрупа самочувствие преди сблъсъка с Рома в следващия кръг.