Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри направи любопитни изказвания след звучния успех с 4:0 над Палермо, с който отборът му отвори разлика от 9 точки пред втория в Серия А Наполи. Роденият в Ливорно специалист сподели опасенията си, че титлата накрая може и да се реши от головата разлика и затова е наблегнал на нейното значение пред играчите си.

Действително при точково равенство в калчото първият решаващ фактор е головото съотношение, ала предвид прясно увеличената преднина на „бианконерите“ думите на Алегри звучат малко странно. Още повече, че Юве има преднина и при головота разлика – тяхната е +45 след 33 изиграни кръга, докато тази на Наполи сочи +36.

„Днес имахме няколко шанса за гол през първата част, но загубихме концентрация след първите 10 минути. Никой не може да си позволява подобно нещо, дори и ние“, отчете италианският специалист. „Залогът е головата ни разлика. Не бива да допускаме голове. Трябва по-добре да управляваме мачовете си, защото се намираме на финалната права. Длъжни сме да довършваме опонентите си, когато те вече са паднали на земята.“

„Вчерашният мач (успехът на Интер над Наполи – б.р.) може и да създаде впечатлението, че битката за титлата е приключила, но случаят не е такъв. Все още се нуждаем от 2 победи и 1 равенство, за да съберем 86 точки. Няма да изчислявам шансовете ни да спечелим първенството, просто ни трябват още точки. Другите отбори имат по-леки програми до края“, отчете Алегри.