Шампионът на Италия Ювентус очаквано се възползва от грешната стъпка на Наполи вчера и победи гостуващия Палермо с 4:0 в своя мач от 33-ия кръг на Серия А. По този начин момчетата на Масимилиано Алегри увеличиха аванса си на върха до 9 точки, което означава, че се нуждаят от само още 6 в оставащите 5 кръга до края.

Четирима различни голмайстори зарадваха многолюдната публика в Торино, а „бианконерите“ не се забавиха с откриването на резултата. В 10-ата минута Пол Погба блесна с чудесен извеждащ пас над централната защита на сицилианци, за които пълни 90 минути записа българският национал Ивайло Чочев. Сами Кедира изскочи от втора позиция, овладя на гърди и с десен външен фалц намери далечния горен ъгъл на вратата за 1:0.

До края на полувремето Юве изтърва още няколко удобни възможности да се разпише, като още в 16-ата минута загуби Клаудио Маркизио заради тежка травма. Вторият гол падна едва в 71-ата минута. Алваро Мората се извиси добре на първа греда при центриране от корнер и отклони зад себе си, където Погба внимаваше и отблизо разстреля Стефано Сорентино.

Три минути по-късно Юве направи преднината си класическа след брилянтна акция на Хуан Куадрадо. Колумбиецът елегантно вдигна топката над шпагат на бранител в розов екип, а след това с кинжален шут порази целта за 3:0.

Крайният резултат оформи Симоне Падоин, който също се появи на смяна. Той и Алваро Мората хванаха отбраната на Палермо неподготвена, а испанецът изчака, преди намери съотборника си с пас вдясно. Последва лек, но много точен шут по тревата в далечния ъгъл за финалното 4:0.

С трите точки Юве вече има 79 на сметката си срещу 70 за втория Наполи.

В друг мач от кръга Фиорентина най-после прекъсна серията си от поредни шампионатни мачове без победа и удари Сасуоло с 3:1.У дома „виолетовите“ поведоха с попадение на централния защитни Гонсало Родригес още в 10-ата минута, а звездата на „неровердите“ Доменико Берарди изравни в 56-ата.

Равенството обаче изтрая само минута, тъй като в ответната атака Йосип Иличич намери Маркос Алонсо отляво, а испанецът му върна жеста с центриране. Словенецът от границата на наказателното поле директно шутира от воле, а стражът Андреа Консили само изгледа как топката се оплита в мрежата – 2:1.

Именно италианският страж се оказа главният виновник за третия гол, когато топката му беше подадено от съотборник. Консили опита толкова нескопосан пас напред, че буквално ритна кълбото в собствената си мрежа.

Така Фиорентина записа първи успех от 21 февруари насам и с 59 точки остава на 5-ото място. „Виолетовите“ изостават само на 2 точки зад 4-ия Интер, но на цели 6 от третия Рома.

Серия А, 33-и кръг, резултати от събота:

Удинезе – Киево 0:0

Верона – Фрозиноне 1:2

Ювентус – Палермо 4:0

Фиорентина – Сасуоло 3:1

от по-рано: Аталанта – Рома 3:3

от 19 часа тази вечер: Лацио – Емполи

от 21,45 часа тази вечер: Сампдория - Милан