Полузащитникът на Ювентус Алберто Акуилани направи изказване, което едва ли ще се хареса на тифозите на бианконерите, като заяви, че Старата госпожа няма абсолютно никакъв шанс да стане шампион на Италия и може да се бори само за четвъртото място.

„Не може да сме тим, който да спечели Скудетото, след като преди седмица и половина не бяхме отбор, който е достатъчно добър за Лига Европа”, заяви халфът, който е собственост на Ливърпул и е в Торино с договор на преотстъпен до края на сезона.

„Юве е велик клуб, който е печелил всичко, но истината е, че също така може да изпитваме трудности срещу Бари. Вече не са времената на Зинедин Зидан или Павел Недвед.”

„Титлата? Нека не се шегуваме. Милан, Интер и Рома са по-добри от нас по дългия път. Реалистичната наша цел е четвъртото място”, каза Алберто Акуилани, който е юноша на Рома.

В момента лидер в Серия А е Милан с 41 точки, Наполи и Лацио са с по 37, а четвъртият Рома е с 35 точки. Ювентус е пети с 34, а Интер е шести с 32, но нерадзурите имат да изиграят два мача повече от съперниците си.