Полузащитникът Алберто Акуилани почти е договорил условията за раздялата си по взаимно съгласие с Пескара. Двете страни вече имат принципна договорка за прекратяване на споразумението помежду си.

Още вчера се разбра, че опитният футболист не е попаднал в групата за гостуването срещу Палермо. Почти веднага се появиха и информациите, които „делфините“ потвърдиха с официално съобщение.

„Играчът, макар да тренираше редовно и без никакви проблеми с основната група през последните дни, сутринта е поискал разговор с директора Даниеле Себастиани и спортния директор Лука Леоне“, пишат от Пескала. „Двамата директори, след като изслушали желанието на футболиста и на неговия агент, и получавайки подкрепа от треньора, стигнаха до взаимно съгласие, че той няма да пътува за мача с Палермо, а впоследствие ще се направи преценка за раздяла след отварянето на следващия трансферен прозорец.“

Засега не се знае накъде ще поеме кариерата на Акуилани оттук нататък, но тимът на Сасуоло се счита за фаворит по отношение на халфа.