Полузащитникът Алберто Акуилани отново ще играе в Серия А. Това стана ясно, след като играчът на Спортинг Лисабон финализира трансфера си в Пескара.

Опитният футболист попадаше и в сметките на Милан, като в крайна сметка избра да премине при „делфините“. Те платиха трансферна сума за него, която не бе разкрита, но се знае, че Спортинг си запази 30 процента от правата му.

„Аз съм наистина щастлив да бъда тук и в нито един момент не съм имал съмнения за своя избор“, коментира 32-годишният Акуилани. „Веднага видях страхотните ентусиазъм и желание на Пескара да ме привлекат – както клуба, така и треньора. Преговорите не бяха лесни, но присъствието на Масимо Одо – когото познавам добре, играли сме един срещу друг в много римски дербита – беше решаващо. Двамата имаме еднаква концепция за футбола.“

„Няма да отрека, че имах още много оферти, както от Италия, така и от чужбина. Пескара обаче беше правилният избор“, добави Акуилани.

Играчът премина в Спортинг през лятото на 2015 година, когато напусна Фиорентина като свободен агент. Преди това той също така носи екипите на Рома, Ливърпул, Ювентус и Милан.