Холандският специалист Гуус Хидинк е може би най-сериозната кандидатура за овакантения треньорски пост в Интер. Въпреки това клубът действа и на друг фронт, като вече има предварителна договорка със Стефано Пиоли.

Франк де Бур беше уволнен от „нерадзурите“ след само 84 дни начело. Причината бе, че наставникът претърпя 7 загуби в 14-те си официални срещи. Неговата годишна заплата бе 1,3 милиона евро.

Изглежда, че поне до уикенда нов наставник няма да бъде назначен, тъй като тепърва новите китайски собственици ще пратят свой човек в Милано. Това ще се случи в петък, като Юн Рен очевидно ще бъде човекът, който ще има водещата роля при вземане на решението.

Явно азиатците имат предпочитания към Гуус Хидинк, като те вярват, че холандецът може да стабилизира Интер, както го стори с Челси през миналата година след уволнението на Жозе Моуриньо през декември.

Спортният директор на „нерадзурите“ Пиеро Аузилио обаче също има своите варианти, като вече е провел разговори със Стефано Пиоли и дори двамата са уточнили личните условия на специалиста. Ако се стиген до подпис с италианския треньор, той ще получава също като Де Бур по 1,3 милиона евро на сезон, а срокът на контракта ще е до юли 2018 година.