Нападателят на Интер Адриано заяви, че няма проблеми с пиенето и се надява, че ще превъзмогне всички проблеми и ще си върне титулярното място в бразилския национален отбор по футбол и в Интер.

Адриано пристигна в Бразилия през миналата седмица, за да се лекува от стреса в Серия А, като междувременно ще поддържа форма със Сао Паоло.

Нападателят заяви на специална пресконференция в родната Бразилия: „Нещата не стоят така, както говорят хората! Те говорят, че злоупотребявам с алкохола за да реша моите проблеми, но не е така. Всеки един човек минава през трудни моменти. Надявам се да преодолея тежката ситуация и да играя отново футбол, защото това е нещото, което обичам да правя най-много”. Бразилецът не игра много за Интер от 2006 година насам, след като почина неговият баща и бе обвинен, че прекалява с нощния живот.

Адриано допълни: „Надявам се да се върна и да играя отново за Бразилия. Тук съм, за да направя точно това”.

Наставникът на Бразилия Дунга откликна на думите на Императора: „Ние трябва да го мотивираме в този тежък момент и той да си върне формата. Той е страхотен футболист”.

Депресираният нападател завърши изказването си с думите: „Тук се чувствам сигурен, защото имам подкрепата на бразилците. Избрах Сао Паоло заради отличната структура на клуба. Но главната ми цел е да си върна формата колкото се може по-бързо”.

От Сао Паоло обявиха, че биха искали да вземат Адриано под наем от Интер за „Копа Либертадорес”, но нападателят заяви, че предпочита да играе в Италия.