Многомилионната звездна селекция на Реал Мадрид отпадна за шести пореден път на 1/8-финалната фаза на Шампионската лига, след като завърши наравно 1:1 с Олимпик Лион във втория мач между двата отбора. В първата среща французите бяха победили с 1:0 и така с общ резултат 2:1 съвсем заслужено намериха място в следващата фаза на турнира.

На „Сантяго Бернабеу” двата отбора си разделиха по едно полувреме, като Кристиано Роналдо откри за Реал в 6-та минута, а голът на Миралем Пянич в 75-та минута донесе триумфа за Лион.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 6-та минута на мача. Опитният Гути даде отличен прехвърлящ пас към Роналдо, който овладя топката отляво в наказателното поле и със силен удар от малък ъгъл вкара топката между краката на неубедителния в тази ситуация Уго Лорис.

Така „белият балет” изравни общия резултат от двата мача и имаше достатъчно време, за да си осигури класиране на 1/4-финалите. Голът даде увереност на футболистите на Мануел Пелегрини и те продължиха натиска пред вратата на Лион.

В 25-та минута невероятен пропуск направи Гонсало Игуаин, който перфектно преодоля Лорис, но останал сам срещу опразнената врата отдясно стреля в гредата.

До края на полувремето Роналдо и отново Игуаин изпуснаха удобни положения, от които можеха да вкарат втори гол, но това така и не стана и двата отбора се оттеглиха на почивката при 1:0 за испанците.

Изненадващо второто полувреме започна с натиск на гостите, които показаха, че няма да се предадат и ще търсят класиране в следващия кръг. Атаките пред вратата на Касияс ставаха все по-опасни и само отличните намеси на вратаря и пропуските на Делгадо, Лисандро и Гоналон спасиха „кралския клуб” от гол във вратата им.

Нищо обаче не бе в състояние да спре Лион в 75-та минута, когато французите стигнаха до скъпоценното попадение. В 75-та минута Делгадо намери добре Лисандро, който пък от своя страна перфектно асистира на Миралем Пянич. Босненецът нахлу в наказателното поле, получи топката и от близката греда не остави шансове на Икер Касияс.

До края на мача Реал се нуждаеше от цели два гола, за да успее да отстрани своя противник. В игра влезе и легендата Раул, който замени видимо недоволния Кака, но дори той не можа да помогне на своя отбор. Атаките на испанците не доведоха до нищо опасно, а от своя страна на два пъти футболисти на Лион останаха очи в очи с Касияс и само липсата на концентрация им попречи да донесат пълен успех за своя отбор.

Така Лион заслужено продължава напред и ще очаква жребия за 1/4-финалите на 19 март, докато многомилионната селекция на Реал ще трябва да се задоволи с борбата за титлата в Примера дивисион.