Плеймейкърът на Бетис Бенят разкри, че мечтае отново да облече фланелката на родния си клуб Атлетик Билбао. Халфът, който е силно желан от Манчестър Сити и Реал Мадрид, обаче уточни, че може и да удължи престоя си при севилци.

26-годишният испанец твърдо попадаше в трансферния списък на Роберто Манчини преди началото на сезона, а след назначаването на Хосеп Гуардиол като треньор на баварците от следващия сезон, името му стана актуално и в Германия.

Въпреки това юношата на баските посочи накъде иска да поеме за в бъдеще, като отрече да има каквито и да е договорки с друг тим. „Имаше интерес към мен, но без конкретни оферти“, сподели Бенят. „Не мога да отрека, че детската ми мечта е да играя за Атлетик, защото там е моят дом и там израснах. Не знам обаче кога и дали изобщо ще се случи. До този момент никой не ме е търсил.“

„Разбира се, вратичката за нов договор с Бетис не е затворена. Напротив дори – отворена е. Определено бих желал да играя в Европа с Бетис, но не е вярно, че съм приемал каквато и да е оферта да играя другаде. Много съм щастлив в Бетис. Обожавам града, времето, хората.“

„Като всеки друг, и аз гледам към бъдещето си. Ако то трябва да е далеч от Бетис, хората трябва да ме разберат. Всички искаме да вървим напред и да се развиваме в занаята си“, добави Бенят.