Полузащитникът на Виляреал - Себастиан Егурен заяви за вестник АС, че целта на „жълтата Подводница” е спечелването на Лига Европа. Според 28-годишния уругвайски футболист победата на Виляреал срещу Левски в четвъртък е задължителна, въпреки оскъдната информация за българския шампион.

„Направихме добра подготовка през лятото. Трябва да спечелим първия си мач от Лига Европа, още повече срещата е у дома. Ако победим, това ще ни даде увереност. С елиминирането на НАК Бреда в квалификационния кръг направихме една голяма крачка в тази надпревара. Сега идва първият мач от груповата фаза и трябва да бъдем максимално концентрирани и да играем с голямо желание”, заяви Егурен.

Халфът е категоричен, че Виляреал едва ли ще подцени Левски, защото всички отбори стартират от равни позиции.

„Трябва да играем като голям отбор, без да подценяваме никого. Нито повече, нито по-малко. Тръгваме в тази надпревара с мисълта, че можем да я спечелим, без да сме фаворити. Трябва винаги да побеждаваме, още повече, когато играем у дома. Започваме от равни позиции с другите отбори и на първо място трябва да спечелим в четвъртък. Трябва да бъдем отговорни и да играем сериозно още от първата минута. Ако играем на нашето ниво, няма да имаме проблеми. За Левски знаем много малко неща. За останалите съперници имаме повече информация, но за българите почти не знаем нищо. Вероятно ще имаме преимущество срещу тях, но знаем, че миналата кампания са били шампиони”, завърши Егурен.