Отборите на Малага и Осасуна не успяха да излъчат победител в зрелищен първи мач от шестнадесетинафиналите за Купата на Краля, като записаха 3:3. Първоначално домакините от Малага поведоха с класически резултат, но момчетата на Хави Грасия успяха да се върнат в двубоя през втората част.

Малага поведе след малко повече от половин час игра. Серхио Санчес се разписа в 31-ата минута, а само 7 минути след това, в 38-ата минута, Антунес удвои – 2:0.

След почивката домакините нанесоха и трети удар по Осасуна, след Хуанми направи резултата класически в 47-ата минута. Така като че ли всичко бе решено, но гостите не се примириха и в 57-ата минута поставиха началото на истинския спектакъл. Тогава Роберто Торес направи 1:3, а 61-ата минута Мануел намали на 2:3. В 78-ата минута комфортната преднина на Малага бе изцяло стопена, след като Емилиано Арментерос изравни и върна интригата в мача – 3:3.

И Малага, и Осасуна завършиха мача с по десет души, след като първо Раул Лое остави гостите с човек по-малко за втори жълт картон, а след това и Игнасио Камачо от Малага получи директен червен картон.

Реваншът е на 17 декември от 21.00 часа.

В друг мач от тази фаза, Хаен и Еспаньол изненадващо също не излъчиха победител, завършвайки при 2:2. „Лос перикитос“ поведоха в даденото от съдията едноминутно продължение на първата част с гол на Давид Лопес - 1:0, а след почивката Сидней имаше лошия късмет да си отбележи автогол и на практика да върне в мача домакините. Това даде криле на Хаен и в 70-ата минута Хосабед Санчес изведе своите напред и постави Еспаньол в ролята на догонващ. Равенството бе възстановено само 2 минути преди края на редовните 90 минути. Тогава Кристиан Стуани направи 2:2 и оформи крайния резултат.

Ответният двубой е на 19-и декември от 20.30 часа.