Севиля направи зрелищен късен обрат и стигна до победата с 3:2 като гост на Депортиво Ла Коруня на „Риасор“ в мача от 12-ия кръг на Примера дивисион.

Двубоят започна перфектно за домакините, които поведоха още в 1-та минута, когато Хуанфран центрира в наказателното поле на Севиля, където Райън Бабел засече топката с глава и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Рико.

Севиля направи много сериозен пропуск в 42-та минута, когато Сарабия центрира от корнер в наказателното поле на Ла Коруня, където Стивън Н'Зонзи стреля с глава, но над напречната греда.

Ла Коруня успя да удвои своята преднина в 42-та минута след страхотно индивидуално отиграване на Флорин Андоне, който преодоля двама футболисти на Севиля, излезе сам срещу Рико и не пропусна да вкара, за да направи резултата 2:0.

Севиля намали своето изоставане в резултата в 44-та минута, когато Ескудеро центрира в наказателното поле на Ла Коруня, където Стивън Н'Зонзи овладя топката и я изпрати във вратата на Титон.

Домакините имаха претенции за дузпа в 74-та минута за нарушение на Меркадо срещу Андоне.

Футболистите на Севиля на свой ред имаха претенции за дузпа в 82-та минута за нарушение на Арибас срещу Витоло, но и те бяха подминати от рефера.

Севиля успя да изравни резултата в 87-та минута след гол на Витоло.

Вратарят на домакините Титон допусна много груба грешка в 89-та минута след центриране на Бен Йедер в наказателното поле на Ла Коруня и за малко не подари гол на Н'Зонзи.

Севиля стигна до победата с гол в добавеното време дело на Меркадо.

Севиля събра актив от 24 точки и се намира на трето място във временното класиране, докато Ла Коруня е шестнайсти с 10 точки.