В дербито в средата на таблицата от Ла Лига Леванте и Жирона завършиха наравно – 2:2, в мач от 18-ия кръг.  Порту даде превес на гостите от Каталуния с гол в 31-ата минута. Гранел достави перфектно подаване от свободен удар зад защитата, а Порту с прехвърлящо изпълнение откри резултата на „Естади Суидад де Валенсия”.

Леванте започна по-активно втората част и изравни резултата в 58-ата минута, след като Моралес бе точен. Той бе видян от Тоно отляво и с плътен удар в близкия ъгъл на вратата на Жирона прати топката за 1:1.

В 69-ата минута обаче Постиго получи директен червен картон за цинично изблъскване в гърба на Кристиан Стуани и остави своите с десет човека. При фаула, зад топката стана Гарсия, който с мощен удар в левия ъгъл отново поведе Жирона напред.

Все пак в 86-ата минута Леванте стигна до равенството с 10 човека. Кампаня центрира от свободен удара, а Коке засече някак сред купа от играчи и оформи крайното 2:2.

По този начин Жирона остава на деветото място с 23 точки, колкото има и десетия Леванте. Проблемът за Жирона обаче е, че това е пети пореден мач, в който тимът не стига до крайния успех. В идния кръг Жирона посреща Алавес, докато Леванте гостува на Атлетико Мадрид.