Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се изказа в защита на Карим Бензема и Данило.

„Балансът след първия полусезон е много позитивен. Спокойни сме с постигнатото до този момента. Трябва да задържим това ниво на представяне и през втория полусезон. Знаем, че ще бъде трудно“, коментира Зидан.

„Флорентино Перес разговаря с футболистите и отправи позитивни послания към тях“, добави треньорът на Реал.

„За нас е важно, че Данило е здрав и може да го използваме. Ще побеждаваме с неговата помощ. Наясно съм с емоциите на феновете. Карим неколкократно е доказвал способностите си на терена. Той е личност с характер. Бензема е деветката на Реал Мадрид заедно с Мората и Мариано. Аз разчитам на всичките ми футболисти и не правя разлика между тях. Не разбирам критиките към Бензема, както и към всеки един друг играч от отбора. Нямам по-специално отношение“, продължи французинът.

„Марсело тренира с топка. Надявам се, че няма да отсъства от игра един месец. Нямам търпение да го видя обратно на терена. Със сигурност пропуска мача срещу Реал Сосиедад.“

„Не е вярно, че не проявяваме търпение към Коентрао. Той се намира в процес на възстановяване. Той се нуждае от здрава работа и да подобри представянето си. С Хамес също подхождаме спокойно. Очаквам да се завърне в игра през следващата седмица.“

„Надявам се, че елиминирането ни от турнира няма да ни се отрази толкова негативно. Ситуацията е неприятна, но това вече е минало“, каза още Зинедин Зидан.