Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще има пълна власт относно летните трансфери, които клубът ще осъществи. Френският наставник на „белия балет“ ще има достатъчно финансови средства за привличането на нови играчи с оглед факта, че ФИФА наложи наказание „кралете“ да не картотекират играчи през следващите два сезона и наказанието най-вероятно ще влезе в сила от 1 януари 2017 година. Това означава, че испанският гранд ще бъде достатъчно активен през идното лято.

43-годишният французин ще получи от президента Флорентино Перес цялата власт във връзка със спортно-техническите въпроси. Новият наставник на „белия балет” ще има възможност да контролира изцяло и трансферната политика на клуба.

Преди време Зидан бе съветник на Флорентино Перес по спортните въпроси, а през сезон 2011/12, когато начело на тима бе португалецът Жозе Моуриньо, заемаше поста спортен директор. Тогава Специалния настояваше също да получи пълната власт и Зидан да не се занимава със спортните въпроси. 

Доверието на Перес към французина обаче е извънредно голямо и ако той спаси сезона на Реал Мадрид, ще получи всички пълномощия да определя всичко и да конструира отбора по свой си модел. 

Зидан винаги е имал тежест при взимането на каквито и да е било решение от Флорентино Перес, който послушал французина за привличането в отбора на бранителя Рафаел Варан, нападателя Карим Бензема и дори уелсеца Гарет Бейл предните сезони.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS