Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира трудния успех на "белия балет" над Атлетик Билбао с 2:1 в двубой от 28-ия кръг на Примера.

"Лидери сме в шампионата, а до края не остават още 11 кръга. Първото място в момента, все още не означава нищо. В двубоя с Атлетик постигнахме важна победа в трудно гостуване. Имахме много проблеми, но показахме характер. Предстоящите срещи също ще са тежки", коментира Зидан.

"Бензема направи невероятен мач. Смяната на Роналдо не трябва да ви безпокои, той може да бъде заменен, както всеки един футболист от отбора. Той е доволен от успеха, а това е най-важното", добави треньорът на Реал.

"Васкес влезе, тъй като играехме със схема 4-4-2, а всички трябваше да играят и в защита. Това не означаваше, че сме отстъпили инициативата на съперника, искахме балансирана игра. Бейл, Роналдо и Бензема играха доста добре, по тази причина аз замених последните двама с Иско и Мората", завърши Зидан.

Роналдо напусна терена в 79-ата минута като отстъпи мястото си на Иско, а Бензема в 85-ата минута напусна, а на негово място влезе Мората.

След този успех Реал е лидер с актив от 65 точки, 5 повече от Барселона.