Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан очаква много тежък мач при гостуването на Атлетик Билбао. Двубоят от 34-ия кръг на Ла Лига е утре от 15.00 ч.
 
„Предстои ни много труден мач. Сан Мамес е сложен стадион за всички, ние го знаем отлично. 
 
Футболистите знаят, че Ла Лига е труден и дълъг турнир. Няма еуфория, защото още не сме спечелили нищо. При нас има работа, желание за успех и това ни помага да печелим мачове.
В Реал Мадрид винаги има натиск и това е добре. Това е красотата на нашата професия, включително и на моята като треньор. Напрежението ни кара да работим добре", каза Зидан.
 
Eден Азар ще пропусне мача в Билбао. Белгиецът е с болки в оперирания глезен и вече изгледа отстрани трудния успех над Хетафе в четвъртък. 
 
„Еден все още изпитва дискомфорт и няма да рискуваме. Надяваме се, че до 3-4 дни всичко с него ще бъде наред. Не мисля, че той се страхува, че може да се контузи отново” заяви наставникът на Реал на пресконференцията днес. 
 
В защитата ще липсват Начо, който лекува мускулен проблем вече почти месец, както и Рафаел Варан, който получи сериозен удар с топка в двубоя срещу Хетафе и е с болки във врата. На негово място в центъра на отбраната отново ще играе Едер Милитао. 
 
Реал Мадрид е лидер в Ла Лига, с 4 точки преднина пред втория Барселона.