Футболистите на Реал Мадрид Хесе Родригес и Начо Фернандес ще проведат лични разговори с треньора Зинедин Зидан, в които окончателно ще бъде избистрено бъдещето им в отбора.

И двамата са продукти на младежката академия, но в същото време играят само периферна роля в отбора. Затова всеки иска да научи какви планове има треньора за тях, преди да вземат окончателните си решения.

Начо вече проведе няколко разговори с шефовете на Реал, които обявиха, че му имат пълно доверие. В същото време обаче клубът води преговори с Рома за него, където със сигурност са готови да му дадат по-голям шанс за изява. Така всичко се свежда да предстоящия му разговор със Зидан. Французинът държи Начо да остане заради своята универсалност и професионализъм. В същото време треньорът е наясно, че футболистът иска повече игрови минути. Начо има договор с мадридчани до лятото на 2021 години.

Ситуацията на Хесе е доста по-различна: клубът не е на пълно доволен от нападателя и са готови да го пратят временно в друг отбор, за да може той да си възвърне формата след тежката контузия, която претърпя през март 2014 година. Хесе е с договор до 2017 година, така че сега е моментът за решение дали да се търси преподписване или продажба. На този етап раздяла с Хесе не стои на дневен план, освен ако Зидан не нареди друго. Французинът беше вторият треньор след Карло Анчелоти, който даде сериозни шансове на Хесе, но дотук Лукас Васкес се представя по-силно от него.

Затова Реал може да вземе под внимание интереса на Еспаньол, който иска Хесе под наем. Футболистът обаче не е очарован от това, че каталунците няма да играят в евротурнирите.