Зинедин Зидан се превърна в първия французин, който става треньор на Реал Мадрид. „Белия балет“ е воден от 24 чуждестранни наставници, но нито един до този момент не е бил родом от Франция.

Трима аржентинци са заставали начело на „кралете“ и това са Карнилиа, Ди Стефано и Валдано. Трима англичани също са ръководили отбора – Артър Джонсън, Робърт Фърст и Майкъл Кийпинг. Двама германци са минали през „Сантиаго Бернабеу“ - Юп Хайнкенс и Бернд Шустер, както и двама холандци – Лео Беенхакер и Гуус Хидинк, а също така и двама сърби – Вуядин Бошков и Радомир Антич. На треньорския пост в Реал Мадрид са били и двама уругвайци – Енрике Фернандес и Ектор Скароне, двама португалци – Карлош Кейрош и Жозе Моуриньо, двама италианци – Фабио Капело и Карло Анчелоти, бразилецът Вандерлей Люксембурго, чилиецът Мануел Пелегрини, унгарецът Липо Хертцка, македонецът Милянич, уелсецът Джон Тошак и парагваецът Фейтас.

22 испанци също така са били начело на Реал Мадрид. Първият е Хуан де Карсер през 1920 година, а Рафаел Бенитес засега е последният.

Немалко са случаите като Зидан бивши футболисти да са ставали треньори на отбора. Последният, който бе треньор на „белия балет”, а преди това е бил и играч, беше германецът Бернд Шустер. Други примери са Гарсия Ремон, Камачо, Дел Боске, Валдано, Ди Стефано, Луис Молоуни, Амансио и Мигел Муньос.