Отборът на Виляреал нанесе тежък удар по шампионските амбиции на Атлетико Мадрид. „Жълтата подводница“ направи пълен обрат в мача от 29-ия кръг на Ла Лига и след като изоставаше с 0:1 след попадение на Антоан Гризман от дузпа, победи с 2:1 с два безответни гола на Енес Юнал.

Гостите не успяха да завършат в пълен състав, след като Витоло бе изгонен с червен картон в последните минути.

Девет кръга преди края на шампионата, Атлетико е втори и разполага с актив от 64 точки, като изостава на 11 от лидера Барселона. Виляреал е пети с 47.

Атлетико влезе по-силно в мача, а в 18-ата минута „дюшекчиите“ получиха право да изпълнят дузпа. Антоан Гризман нахлу отдясно, а Коста понечи да му попречи и се получи лек контакт между защитника и нападателя. Реферът прецени, че бранителят на „жълтата подводница“ е играл непозволено спрямо френския национал и посочи бялата точка. Самият Гризман се нае с изпълнението и безпогрешно насочи топката в долния десен ъгъл на Серхио Асенхо - 1:0.

Преднината на момчетата на Диего Симеоне можеше да набъбне на 2:0 в 24-ата минута, но гредата спаси домакините. Коке получи много прецизно подаване, като насочи опасен изстрел, който обаче срещна левия стълб.

След почивката Виляреал излезе решен да търси обрат, а той дойде в заключителните минути. В 82-ата домакините получиха право да изпълнят корнер. Топката бе разиграна, като попадна в Алваро. Той, на свой ред, центрира, а Енес Юнал бе оставен непокрит от отбраната на Атлетико и направи 1:1.

Окрилени от изравнителния гол, играчите на „жълтата подводница“ потърсиха и втори гол. А той падна в първата минута на продължението на срещата след статично положение. При фаул отдясно по атаката, топката бе центрирана, а Юнал отново бе изпуснат от „дюшекчиите“ и така успя да прокара топката в мрежата Атлетико за 2:1.

В третата минута на добавеното време Атлетико остана с човек по-малко. Витоло получи директен червен картон за една своя невъздържана проява.

В друг мач от кръга Селта Виго и Малага направиха 0:0.