Виляреал постигна изключително важна победа с класическото 3:0 при домакинството на Севиля в мача от 24-ия кръг на Ла Лига. По този начин „жълтата подводница“ записа първа победа в испанския шампионат от ноември насам.

Виляреал поведе в резултата в 20-та минута, когато Санти Касорла центрира от корнер в наказателното поле на Севиля, където Алваро Гонсалес засече топката с глава и я вкара във вратата на Томаш Вацлик.

Бонера получи контузия в 22-та минута и бе сменен от Фунес Мори.

Севиля можеше да изравни резултата в 28-та минута, когато Андре Силва свали с глава топката към Мунир Ел Хадади, който отправи много добър удар, но Серхио Асенхо спаси.

Две минути по-късно Мунир нанесе много добър удар, но Асенхо отново бе на мястото си и спаси.

Виляреал бе близо до реализирането на втори гол в 41-та минута, когато Карлос Бака отправи много силен удар, но Томаш Вацлик спаси.

Виляреал удвои своята преднина в 45-та минута след страхотна комбинация. Карлос Бака получи отличен пас в наказателното поле на Севиля, след което с пета подаде към Екамби, като по този начин елиминира съпротивата на излезлия да го пресрещне Вацлик и Симон Кяер, а Екамби не пропусна да вкара в опразнената врата.

Серхио Асенхо се наложи да спасява опасен удар на Сарабия в 50-та минута.

Мунир Ел Хадади стреля с глава в 58-та минута, но право в ръцете на Асенхо.

Пред Педраса се откри чудесна възможност в 62-та минута, но Томаш Вацлик бе на мястото си и спаси.

Футболистите на Севиля имаха претенции за дузпа в 84-та минута, когато след центриране на Сарабия топката срещна ръката на Алваро, но арбитърът Гонсалес Гонсалес прецени, че няма основание да свири такава.

Виляреал реализира трети гол в 86-та минута. Морланес подаде към Алфонсо, който проби отляво, навлезе в наказателното поле на Севиля и с прецизен удар вкара топката във вратата на Вацлик.

Виляреал можеше да реализира и четвърти гол в 89-та минута. След удара на Екамби топката срещна левия стълб на вратата на Вацлик.

Севиля претърпя трета загуба в последните пет мача. Воденият от Пабло Мачин отбор няма победа в последните три двубоя от Ла Лига.

Виляреал се изкачи на осемнадесето място с 23 точки, колкото има и предпоследния Райо Валекано, но с по-добра голова разлика. Севиля продължава да е четвърти с 37 точки.