Отборът на Виляреал се върна на победния път в Примера дивисион, след като в мач от 11-ия кръг „жълтата подводница“ победи с 2:0 Малага. Попаденията за успеха отбеляза Никола Сансоне, който бе точен през втората част.

В класирането Вляреал е пети с 20 точки, а Малага е последен, 20-и. с 4 пункта.

Първият по-интересен момент в мача бе в 26-ата минута, когато Седрик Бакамбу отбеляза, но попадението не бе зачетено заради засада. Така всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути.

В 68-ата минута домакините откриха резултата. Карлос Бака отигра трудно центриране, след това комбинира със Сансоне, който откри за 1:0. В 76-ата минута Сансоне бе изведен добре отляво, нахлу в наказателното поле и се разписа за 2:0.

До края на мача Седрик Бакамбу вкара още два пъти топката в мрежата на Малага – в 84-ата и в 88-ата минути, но попаденията не бяха зачетени заради маркирани засади.

Същевременно в друг мач от същия кръг Реал Сосиедад победи Ейбар с 3:1. Домакините имаха подчертано превъзходство, а резултатът бе открит след 12 минути игра. Алваро Одризола центрира отляво, а Хосе Вилиан засече с глава за 1:0.

В 28-ата минута преднината на Сосиедад се увеличи на 2:0. Играч на домакините стигна до една отбита топка, пусна успоредно на голлинията на Аднан Янузай, който безкомпромисно засече в мрежата.

Микел Оярсабал оформи класиката в 46-ата минута, след като остана сам срещу вратаря – 3:0.

Хуан Хордан отбеляза почетното попадение в полза на Ейбар в 72-ата минута, оформяйки и крайното 1:3.

В класирането Реал Сосиедад е седми със 17 точки, а Ейбар е 17-и с 8.