Отборът на Виляреал постигна изключително ценна победа над Реал Сосиедад в 23-ия кръг, която ще внесе нова динамика в битката за петото място. „Жълтата подводница“ смълча „Аноета“ с гол дълбоко в добавеното време, за да си тръгне с победа 1:0.

Двубоят премина с подчертан натиск от страна на домакините, които имаха няколко доста чисти възможности да открият резултата. Още в 3-ата минута Раул Навас се включи чудесно при центриране от пряк свободен удар и засече с глава, като изстрелът му прелетя само на сантиметри покрай десния стълб.

В 57-ата минута звездата на Реал Сосиедад Карлос Вела излезе на много чиста позиция, като вложи доста сила в изстрела си. Вратарят Серхио Асенхо нямаше какво да направи, но за негов късмет кълбото прелетя над вратата.

Двадесетина минути преди края Юри Берчиче получи страхотно подаване в наказателното поле на Виляреал и изглеждаше, че голът е неизбежен. И той като своите съотборници дотук обаче не успя да уцели вратата.

Гостите започнаха да показват зъбите си едва към края на срещата. В 76-ата минута поредни пропуски от изгодни позиции направиха Адриан Лопес и Бруно Сориано. Това сякаш подсказа каква ще бъде развръзката, която настъпи в 4-ата минута на продължението. Тогава левият бранител на Виляреал Хауме Коста центрира по перфектен начин за Саму Кастийехо, който без проблеми преодоля вратаря Джеронимо Рули.

Победата приближи Виляреал само на 2 точки – 39 спрямо 41 – зад баския клуб, който все още е пети в подреждането. Четвъртият Атлетико Мадрид не е много далеч напред с 45 точки.