Вратарят на бразилския национален отбор по футбол Жулио Сезар сподели, че съчувства на испанския колега Икер Касияс, понеже и двамата са имали трудни моменти през изминалия сезон.

Двамата играха един срещу друг във финала за Купата на Конфедерациите, а след победата на „селесао“ с 3:0 размениха фланелките си.

„За мен е чест да разменя фланелката си с Касияс, защото го уважавам много и винаги съм му се възхищавал“, обясни стражът на Куинс Парк Рейнджърс. Бразилецът изигра много силен сезон за лондончани, но не бе в състояние да предотврати изпадането им и в скоро време ще бъде продаден.

Касияс пък изкара последните 4 месеца от сезона на пейката, след като първо се контузи, а после Жозе Моуриньо го превърна в резерва заради по-добрата форма на Диего Лопес.

„Празнувах трофея с останалите играчи на терена, когато някой ми каза, че Икер искал да говори с мен. Това ме направи много щастлив и двамата си говорихме продължение на десет минути. Никога не съм се срещал с него лично, това бе първият ни мач един срещу друг и мога да кажа, че той е страхотен човек. Икер премина през доста трудности през този сезон, аз също имах лоша година. Точно затова исках да разменим фланелките си и сметнах, че е добра идея да взема наградата си (за най-добър вратар на турнира – б.р.), носейки неговия екип.“

„Така му показах моята подкрепа, защото най-добрите играчи винаги успяват да се завърнат на върха. Разстроен съм, че той имаше такъв труден сезон, защото познавам това усещане, затова се радвам, че и двамата бяхме избрани да играем този финал“, завърши Сезар.