Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо едва изчака края на реванша с Тотнъм в Шампионската лига, за да започне психо-войната с големия враг - Барселона. Жребият определи двата най-големи испански отбора да се срещнат на полуфинал в ШЛ, а освен това те имат за играят помежду си мач за първенство, и финал за Купата на краля.

“Ключът за нас е да завършим мача с 11 души на терена,” отбеляза Моуриньо многозначително. “По някаква причина, винаги когато играем с тях, някой е изгонен. Барселона печели винаги, независимо как играе…”

“Барселона е фантастичен отбор, но ме притеснява, защото дори когато не играе добре, пак побеждава,” продължи в същия дух Жозе. “Не можем да се борим с това. Карвальо няма да играе в първия мач, но имам достатъчно футболисти. Той ще се върне за реванша. Няма да правим драми от отсъствието му.”

Относно претенциите за дузпа от страна на Тотнъм в срещата в Лондон, завършила с победа за Реал с 1:0, Моуриньо похвали рефера:“Ако бе някой с по-малко опит от Рицоли, със сигурност щеше да им даде дузпа. Ние знаехме, че трябва да сме сериозни, да не разчитаме на резултата от първия мач, и да внимаваме във всеки един момент.”

“Ние сме млад отбор, без много опит, в процес на изграждане, но все пак мисля, че е нормално да сме на полуфинал, защото все пак сме Реал Мадрид, това е нашата история,” добави Моуриньо.

Накрая Жозе коментира и последните слухове, като определи този за негово преминаване в Манчестър Сити за “невъзможни”, а за трансфер на Кристиано Роналдо в Милан каза: “Нищо не е невъзможно, но офертата трябва да е невероятно, абсолютно феноменална.”