Старши треньорът на Барселона Жорди Роура разкри, че Лионел Меси ще играе в предстоящото Ел Класико срещу Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ от 26-я кръг на Примера дивисион.

Вторият треньор на каталунцие сподели, че в отбора са си взели поуки от грешките, които бяха допуснати в първия мач за седмицата срещу Реал Мадрид.

"Меси беше болен и имаше висока температура, но се възстановява добре. Когато имаш в отбора си най-добрия футболист в света, се забелязва, когато не вкарва. Той обаче може да си позволи да не вкарва”, сподели първият асистент на Тито Виланова.

„За нас лигата е много важна. Борим се да спечелим голямо отличие. Гостуваме на Реал Мадрид и постигането на добър резултат е нашата най-важна задача“, добави временният треньор на Барселона.

„Нашата цел е да спечелим трите точки в този мач. Имаме добра преднина пред Реал Мадрид и трябва да я запазим. Реал Мадрид е силен отбор и това се видя в последния мач между двата тима. Имат много силен състав“, продължи треньорът на каталунците.

"Тито Виланова е много е добре. Обнадежден е, продължава лечението си. Това ни дава увереност и много радост."

„За съжаление Шави няма да пътува с нас за Мадрид, тъй като е контузен. Абидал също няма да играе срещу Реал. Анализирахме грешките, които допуснахме в първата среща и сме наясно с това къде сбъркахме. Сега за нас е важно да покажем, че сме си взели поуки“, каза още Жорди Роура.