Помощник-треньорът в Барселона Жорди Роура, който изведе отбора за днешната победа с 6:1 над Хетафе, заяви, че е доволен от шестимата различни голмайстори.

Срещу мадридчани Лионел Меси се разписа в 13-и пореден мач, а освен него същото сториха Алексис Санчес (негов първи гол за първенство през сезона), Давид Вия, Кристиан Тейо, Андрес Иниеста и Жерар Пике.

„Това беше странно, но със сигурност е позитивно шестима играчи да отбележат по един гол за победата“, заяви асистентът на Тито Виланова. „Доволни сме от представянето ни, защото толкова много футболисти играха за националните си отбори през седмицата.“

„Александър Сонг изигра изумителен мач и трябва да отбележим колко стабилен беше. Санчес е много уважаван член на отбора ни. Днес вкара хубав гол и това му даде увереност. В миналите няколко мача той бе малко неспокоен, но притежава способността да се труди много здраво. Той се бори много и напрежението, което упражнява върху противниковите бранители и това го прави много важен за нас“, допълни Роура.