Новото попълнение на Барселона Жорди Алаба сподели, че тимът от „Камп Ноу“ ще го направи още по добър футболист. Както е извествно футболистът е юноша на каталунците.

„Това е един голям отбор, в който аз съм прекарал доста години. Адаптацията ще бъде бърза. Предполагам, че тимът ще продължи да печели титли“, заяви щастливият Алба, който преди дни бе титулуван за Еврошампион.

Относно това, че съвсем скоро ще се изяви и на Олимпиадата в Лондон, Алба заяви: „Имам още много сили и имам желание да продължавам да играя.“

„Посвещавам моите голове на дядо ми, защото той бе великолепен човек. Надявам се да вкарам още много заедно с Барселона“, обясни 23-годишният играч.

„Ще играя с най-добрия играч в света, Лео Меси и това ме прави щастлив. Аз не съм човек , който трябва да казва кой трябва да бъде следващият носител на Златната топка, но според мен Меси е във фантастична форма“, продължи Алба.

Що се касае до друг играч на каталунците Ерик Абидал, който се възстановява от неприятна болест, защитникът обяви: „Той е много значим играч. Разказвали са ми невероятни неща за него, когато го видя ще, му пожелая много сили, защото заслужава най-доброто“.

„Преди години си тръгнах от тук с високо вдигната глава, имаше много различни обстоятелства които наложиха това. Потърсих късмета си другаде, сега отново се връщам тук“, завърши изказването си юношата на каталунците.