Отборът на Жирона направи крачка напред към мечтаното класиране за Примера дивисион, след като в първи мач от полуфиналните плейофи за влизане в елита победи с 3:0 като гост Реал Сарагоса. За Примера вече се класираха Бетис и Спортинг Хихон, като първи и втори в Сегунда дивисион, а за последната позиция, която дава право на участие в първата дивизия на испанския футбол спорят четири тима – Жирона, Сарагоса, Лас Палмас и Валядолид.

Жирона приключи на трета позиция в шампионата в Сегунда дивисион, а тази вечер победи убедително шестия класирането Реал Сарагоса. Реваншът от този полуфинален сблъсък е на 14-и юни. В другата двойка Реал Валядолид и Лас Палмас приключиха при резултат 1:1 в първия мач и ще играят втори мач на 13-и юни.

Срещу Сарагоса Джейми Мата се отчете с два гола, като откри резултата за Жирона в 23-ата минута, а в 59-ата реализира второто си попадение, за да направи преднината на гостите 3:0. Преди това в добавеното време на първото полувреме Флориан Лежеун вкара за 2:0 за Жирона.