Провеждането на мача от десетия кръг на Ла Лига между Жирона и Реал Мадрид на стадион „Монтиливи“ е под въпрос, съобщава радио „Onda Cero“. 

Двубоят може да не се състои при положение, че Каталуня обяви своята независимост.

Жирона стана третият отбор от областта Каталуня заедно с Барселона и Еспаньол, който участва в Примера дивисион от началото на сезона.  

От Ла Лига предвиждат отлагането на срещата, ако парламентът на Каталуня гласува независимостта на областта.

До този момент от Ла Лига не са предприели конкретни мерки за отлагането на срещата.

В момента заседава сената на Испания, който трябва да вземе решение дали да се одобри намерението на правителството да отнеме правомощията на регионалните власти на Каталуня и да спре стремежа на тази област към независимост.

Реал Мадрид увеличи мерките за сигурност за гостуването на Жирона

Член 155 от испанската конституция никога не е бил задействан, откакто в Испания бе възстановена демокрацията преди четири десетилетия. Регионалният парламент на Каталуния също ще заседава по-късно днес и е възможно официално да обяви независимост на областта.

Реал тръгва без клубния автобус за Жирона

Междувременно каталунските сепаратисти внесоха днес в регионалния парламент предложение за обявяване на независимост от Испания и за провъзгласяване на каталунска република, съобщи вестник "Ла Вангуардия", но допълни, че не е ясно дали текстът ще бъде гласуван.