Отборът на Жирона прекъсна лошата си серия от два мача без успех, след като се наложи с разгромното 6:0 над Лас Палмас при домакинството си от 19-ия кръг на Ла Лига. Същевременно каталунците засилиха напрежението в Лас Палмас, който зареди 14-о поражение от началото на сезона и е на дъното с 11 пункта. Жирона е девети с 26. 

Домакините влязоха активно в мача и така първата по-интересна ситуация бе в тяхна полза. Порту комбинира умело с Кристиан Стуани, който овладя, ала бранител се намеси своевременно. 

В 24-ата минута дузпа бе отсъдена в полза на Жирона. Хави Кастеяно влезе грубо в краката на съперник, а Марио Мелеро Лопес посочи бялата точка, като вдигна и жълт картон на грешника. Стуани се нае с изпълнението и бе безпогрешен за 1:0. 

В оставащите минути до края на първата част играта се поуспокои, а след паузата новакът в елита продължи да атакува гостите. Майкъл Олунга надигра защитник в пеналта и стреля решително, но над напречната греда. Последваха нови силни минути за Жирона, а в 57-ата преднината на домакините набъбна на 2:0. След умела атака отляво Майкъл Олунга наниза ново попадение. 

В 64-ата минута Борха Гарсия овладя страхотно подаване, навлезе в наказателното поле и се разписа за класическото 3:0. 

Грешка на Крус Раул в 70-ата минута позволи на Майкъл Олунга да поеме добре и да наниже нов гол – 4:0. Само 4 минути по-късно Олунга изведе добре Порту, а той навлезе на скорост в пеналта и покачи на 5:0. Олунга оформи своя хеттрик в 79-ата минута, след като засече при центриране отляво – 6:0.

Един от редките шансове пред Лас Палмас се разкри в 86-ата минута, когато Кайери намери добре топката, но бранител изчисти в корнер, от който не произлезе нищо.