Жирона изпусна страхотна възможност да се замеси директно в борбата за местата даващи право на участие в Лига Европа, след като завърши 1:1 при домакинството си срещу борещия се за оцеляване в Ла Лига отбор на Леванте.

Двубоят започна с натиск на домакините. В 11-та минута Адай реши да тества вратаря на Леванте с далечен удар, но Ойер внимаваше и спаси.

Емануел Боатенг направи отличен пробив в 19-та минута, който бе завършен с много хубав плътен удар от дистанция, но Боно направи впечатляващо спасяване.

След добро центриране в наказателното поле на Леванте в 24-та минута Бернардо Еспиноса стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Адай стреля от фаул в 30-та минута, а топката се спря в десния стълб на вратата на Ойер.

Емануел Боатенг отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Жирона в 43-та минута, но топката се спря в левия стълб на вратата на Боно.

Жирона поведе в 54-та минута след много красив гол на Алекс Граней. Порту подаде към Граней, който преодоля един играч на Леванте и с удар от около 24 метра вкара топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Ойер.

Жирона можеше да удвои своята преднина в 57-та минута, но Кристиан Стуани пропусна да вкара от изключително удобна възможност.

Леванте изравни резултата в 68-та минута, след като гостите се възползваха от груба грешка в защитата на Жирона. Лерма подаде към Хосе Моралес, който напредна, преодоля Боно и вкара в опразнената врата.

Жирона не успя да стигне до втори победен гол и по този начин изпусна да измести Севиля от шестото място в класирането.

Жирона е седми с 44 точки, докато Леванте спечели изключително ценна точка в борбата за оцеляване. Леванте е седемнадесети с 28 точки.