Още един аржентински национал може да се озове в Манчестър Юнайтед. Защитникът Николас Отаменди направи недвусмислена заявка, че му се играе на "Олд Трафорд" от новия сезон. 

Според вестник "Марка", бранителят на Валенсия е обявил на клубното ръководство, че няма намерение да се връща в отбора на 27 юли. Дотогава е пуснат във ваканция заради продължителното му участие на Копа Америка. 

В прав текст Отаменди е обявил на босовете си, че желанието му е да играе в Манчестър Юнайтед и иска да бъде продаден. Той има клауза от 30 млн. евро за разтрогването на контракта му. 

Всъщност, аржентинецът е бил толкова сигурен, че няма да се върне във Валенсия, че е накарал семейството си да продаде всякаква собственост, която има в града и да си стяга багажа за Англия. Засега от клуба не реагират на исканията му. 

Манчестър Юнайтед усилено търси класен защитник това лято. Първи в списъка на мениджъра Луис ван Гаал е Серхио Рамос от Реал Мадрид, но той е прекалено скъп - струва около 90 млн. евро. Отаменди би излязъл три пъти по-евтино.