Късно снощи отборът на Реал Мадрид допусна тежко и малко очаквано поражение от Валенсия. Тимът на Зинедин Зидан  загуби с 1:4 гостуването си на „Местая“ и за пореден път през сезона разочарова своите фенове. Прави впечатление, че Реал редува силни и слаби изяви, а след победата срещу Интер през седмицата в шампионската лига, в снощния двубой „кралският клуб“ по никакъв начин не успя да повтори играта от мача срещу италианския представител.

Очевидно Зидан ще трябва да взема мерки след паузата за националните отбори, а подобно признание направи и Лукас Васкес.  Играчът отдаде тежката загуба на слабото представяне в защита и заяви, че целият отбор носи вина за разочароващия резултат в неделната вечер.

“Просто не бяхме на ниво днес. Валенсия категорично игра по-добре и заслужено спечели мача. Важно е да направим един много добър анализ, защото такава загуба е болезнена и явно някъде сериозно бъркаме. Напоследък се забелязваше прогрес при нас, записахме няколко добри победи, но след подобна лоша игра сякаш отново се върнахме в началото. Боли ни, защото рядко Реал губи с 3 гола разлика. Има много накъде да се развиваме и сме  длъжни да не повтаряме повече едни и същи грешки. Като наше извинение ще кажа, че тепърва очаквам големите в ла лига да губят още много точки,предвиждам  оспорвано първенство до самия край и силно се надявам, че Реал ще е шампион“, сподели Васкес.