Защитникът на Барселона Олегер Пресас може да бъде осъден на три години затвор, ако бъде признат за виновен по обвинение в нападение на полицай в родния си град Сабадел, разкри вестник „Ла Вангуардиа”.

Бранителят на каталунците бе разпознат пред съда в Сабадел като един от най-малко 11-те души, участвали в сбиване с полицейски служители през 2003 година.

Според информацията, инцидентът се е случил до бар „Бемба” рано сутринта на 27 септември 2003 година. Очевидци твърдят, че част от клиентите на заведението са атакували полицаите, и Олегер е бил сред тях. Имало е хвърлени камъни по служителите на властта, а седем от тях са били настанени в болница след случая. Полицаите са използвали гумени патрони накрая, за да прекратят побоя.

Олегер до момента не е коментирал по никакъв начин инцидента, но президентът на Барселона Жоан Лапорта го направи. Той заяви, че клубът е готов да подкрепи своя играч „през всичко, пред което ще мине, докато истината не се изясни.” Лапорта добави, че според него, ситуацията е трябвало да бъде решена много отдавна.

Олегер е в Барселона от 2001 година, където изкара един сезон за Б отбора, след което бе извикан в първия тим, където успя да се наложи. Той има висше икономическо образование и е известен с про-каталунските си изказвания.

27-годишният Олегер дори имаше проблеми с ръководството на Барселона в началото на 2007 година, когато защити открито терористичната организация ЕТА.