В пореден скандал с финансови манипулации беше замесено името на звездата на Аржентина и Барселона Лионел Меси. След като миналата година си имаше неприятности с испанските власти заради неплатени данъци, сега около него се зашумя и за пране на пари. 

Става въпрос за пет банкови превода на обща стойност 1 млн. евро, свързани с организацията на приятелските мачове "Меси и приятели срещу Останалия свят", които бяха общо шест през 2012 и 2013 г., твърди вестник "Ел Паис". 

 Парите са преведени в банка в офшорната зона Кюрасао. Получател на сумата е вписан "Гийермо Марин - Меси". Въпросният Гийермо Марин е личен приятел на семейството на Меси и това беше потвърдено и от играча, и от баща му Хорхе Меси. 

"Гийермо Марин е аржентински бизнесмен, приятел на семейството. Лично аз го познавам от 2006 г., като той отговаря за организацията на благотворителните мачове, в които участвам. Друго не знам", заяви самият Меси по време на изслушването от властите. 

В същото време обаче баща и син Меси отричат да са запознати с каквито и да било финансови машинации и отричат да поемат отговорност при евентуално пране на пари, тъй като не са участвали в такова нещо.