Най-шокиращият трансфер в историята на футбола или само слух? Всички в Испания се питат това, след като уважавана радиостанция като "Кадена СЕР" излезе днес с информацията, че Барселона ще опита да привлече Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. 

Новината веднага беше разпространена от близкия до "белите" вестник "АС", а в Англия таблоидът "Дейли Стар" добави към нея и "щипка сол", като написа, че в наддаването се включва и Манчестър Юнайтед. 

Но според радиостанцията, този понеделник агентът на португалската звезда Жорже Мендеш е имал среща с кандидат-президента на Барселона Жоан Лапорта. Той е обещал да има по-конкретни преговори след изборите през юни догодина. 

Лапорта беше президент на каталунците до 2010 г. Преди първото му избиране той обеща да доведе на "Ноу Камп" Дейвид Бекъм, но впоследствие англичанинът се озова в Реал Мадрид. Съществува вероятност и сега просто да създава шум около себе си, за да бъде избран на поста. 

Последното проучване на нагласите сред феновете на Барса сочат, че бившият президент е с най-големи шансове да бъде избран отново, като над една трета от привържениците биха дали гласа си за него. 

Втори в подреждането е Агусти Бенедито с 23.9%, а настоящият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу към момента събира само 17.9% от гласовете. Изборите са след малко повече от половин година. 

За да се стигне до подобен феноменален трансфер по оста Реал - Барса обаче, трябва да се случат много неща. Първо Лапорта ще трябва да намери отнякъде 1 млрд. евро, колкото е клаузата за разтрогването на договора на португалеца, както и да го сработи някак с голямата звезда на тима Лео Меси, който е и най-големият конкурент и съперник на CR7.