Отборът на Селта Виго си осигури още един сезон в Ла Лига, след като в последния мач от 35-ия кръг разби гостуващия Валядолид с 4:1. Футболстите на Луис Енрике постигнаха втора поредна етапа и три кръга преди края вече се откъснаха на 10 точки пред първия под чертата Алмерия.

Двубоят, досущ като останалите от кръга, стартира с минута мълчание в памет на починалия през седмицата бивш наставник на Барселона Тито Виланова.

За нула време Селта изпепели потъващия Валядолид

източник: БГНЕС

По странна ирония на съдбата основното действащо лице в него бе някогашният играч на каталунците Мануел Агудо-Нолито, който блесна с два гола. Четирите попадения в мрежата на Хайме пък влетяха – ако не броим паузата между полувремената – само в разстояние на 11 минути.

Първото от тях падна в 38-ата минута след фантастичен диагонален пас на Фабиан Ореяана между трима бранители на Валядолид. За Нолито остана само да засече топката в мрежата от 6-7 метра.

Три минути по-късно отново чилиецът Ореяна влезе в ролята на асистент. Този път той изведе Шарл Диас между централите бранители на противника и за последния не бе трудно да стреля между краката на вратаря за 2:0.

Едва минута бе минала от началото на втората част, когато Рафиня пусна страхотен пас с пета към Нолито, който напредна отляво по диагонала и с фалцов удар в далечния ъгъл препарира Хайме.

Унижението за играчите в лилави екипи стана пълно в 49-ата минута, когато Стефан Митрович се провали гръмовно в опита си да пресече центриране на Рафиня отляво и хвана вратаря си в крачка, пращайки топката в мрежата – 4:0.

Четвърт час преди края Манучо реализира гола на утешението за гостуващия тим, но той не ги помести от предпоследното място в класирането с 32 точки. Алмерия е с една пред тях, докато първият над чертата Осасуна има 35 пункта.