Едва от няколко часа на бял свят, детето на Лионел Меси предизвика изключителен медиен интерес и редица световни издания публикуваха щастливата новина, някои дори по-рано от самото раждане.

Малкият проплака по-рано днес в болница в Барселона, разположена точно срещу „Камп Ноу“.

Голяма част от феновете на каталунците се възхищават от факта, че първото нещо, което ще види малкият Тиаго, след като го изведат неговите родители, ще бъде именно техният любим стадион.

„Днес аз съм най-щастливият мъж на света, моят син се роди и благодаря на Господ за този подарък“, написа в социалната мрежа Лионел Меси, след като видя рожбата си.

Любителите на статистиката обаче побързаха да отбележат и няколко любопитни съвпадения, свързани с раждането на Тиаго. Едното от тях е, че синът на Уейн Рууни – Кай, също е роден на 2 ноември. Другото е, че Кристиано Роналдо е с 869 дни по-възрастен от Лионел Меси, а синът на португалеца е с 869 дни по-голям от детето на звездата на каталунците.

В социалните мрежи веднага се появиха и редица закачки, свързани с евентуалния бъдещ футболист – Тиаго Меси. Според шегаджиите, още от днес Арсен Венгер вече е започнал работа по привличането на най-новото попълнение на Арсенал. "Очевидци" дори са забелязали мениджъра в района на болницата в Барселона.