Съдът в испанския град Виго изиска оригиналната фланелка на бившия футболист на местния Селта Борха Убиня като доказателствен материал по съдебно дело.

Местен фен закупил чрез обява в интернет фланелката на Убиня от друг фен за сумата от 350 евро. Продавачът представил екипа за официалния на Борха Убиня, носен от него по време на четвъртфинала в Шампионска лига между Арсенал и Селта /2:0/, игран на 10 март 2004 г. на „Хайбъри“.

Купувачът обаче впоследствие забелязал, че емблемата на Шампионска лига е пришита на ръка и се усъмнил в достоверността на реликвата. Този мач, макар и загубен от Селта, има особена стойност за феновете на тима, тъй като този отбор не всеки ден достига до четвъртфинал в Шампионска лига.

В крайна сметка се оказало, че майката на Убиня е запазила оригиналната фланелка, с която е играл синът й в този мач срещу „артилеристите“ и съдът я изискал. Тя е размер L, докато продадената фланелка е XL, което показва, че е фалшива.

Съдът обаче настоявал за оригинала не за да го сравни с „пробутания“ за такъв на фена, а за да прецени отговаря ли на стойността на предложената в интернет стока.

Убиня сега е част от управата на клуба от Виго.