В понеделник Кристиано Роналдо бе в Мадейра, за да открие собствената си статуя, която само за няколко часа предизвика истински фурор и смях на гърба на португалския футболист.

Статуята е висока 2,40 метра, изработена е от бронз и тежи 800 килограма. Причината за смеха обаче е породена от гледката под кръста на статуята, която е изработена така, че да загатва за голямо достойнство между краката на играча.

„По-хубав е от мен“, сподели португалецът при представянето, макар че поне на снимки и в лице статуята не изглежда особено сполучлива.

Скулптурът Рикардо Велоса призна, че е имал проблеми с лицето на Роналдо. „Той има много трудно лицево изражение. Дълги нощи не спах, докато реша как да направя бръчките на лицето му. Брат му обаче ми каза: 'Внимавайте, брат ми много се притеснява за кожата си. Би било добре, ако махнете бръчките.' Кристиано видя снимката и наистина каза да махна бръчките. Съгласих се. Исках да направя жива фигура, а не восъчна скулптура.“

И въпреки всичко, слабините на статуята предизвикаха най-голям интерес и в интернет моментално се появиха доста забавни снимки и колажи по темата.