Нападателят на Реал Бетис Рубен Кастро ще се яви в четвъртък (25 май) пред съда, тъй като е обвиняем, че е малтретирал своята бивша съпруга.

Прокуратурата поиска четири години затвор за Кастро.

Предвижда се декларацията на жертвата да бъде направена пред затворени врата, докато останалата част от съдебното заседание да се проведе пред публика в наказателния съд в Севиля, съобщава „ Efe“.

През декември миналата година, съдът в Севиля определи гаранция от 200 хиялди евро на нападателя на Бетис.

Обвиненията срещу Рубен Кастро са за често малтретиране на неговата бивша съпруга в периода от 2012 до 2013 година. За това прокуратурата поиска 4 години затвор за футболиста.

Освен това от прокуратурата поискаха ограничителна заповед на Кастро, който не трябва да се приближава на повече от 300 метра от своята бивша съпруга, а освен това не трябва да се свързва с нея по никакъв повод през следващите две години и три месеца.

Адвокатът на бившата съпруга на Кастро настоява за присъда за лишаване от свобода на нападателя за осем години и девет месеца.

Прокуратурата настоява футболистът да плати още 150 хиляди евро обезщетение на своята бившя съпруга и още 500 евро за физическа и морална вреда.

През февруари 2016 година Коста бе арестуван, след като бе подаден сигнал в полицията, че е пребил своята съпруга. След медицинската експертиза бе установено, че той е нанесъл удари в областта на корема, лицето и шията на жената.