Защитникът Рафаел Варан игра във вторник за националния отбор на Франция в решаващия мач реванш от баражите за класиране на Световното първенство в Бразилия. 20-годишният футболист обаче е получил възпаление в областта на коляното, което притеснява много старши треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти и треньорския щаб на отбора.

Варан отпадна от състава на „белия балет“ за гостуването на Алмерия от 14-я кръг на Примера дивисион, за да може защитникът да се възстанови напълно от проблемите в коляното.

„Варан има проблеми с коляното.То е подуто и той няма да играе срещу Алмерия. Ние трябва да предприемем необходимите мерки, защото се нуждаем от този играч. Той трябва да бъде на 100% готов“, коментира Анчелоти.

„Ние следим състоянието на футболиста и ако е необходимо, ще прибегнем до операция. Ще се консултираме отново с хирург“, каза още италианският треньор на Реал Мадрид.

Рафаел Варан не може да изиграе два поредни мача в една седмица, тъй като чувства сериозни болки в коляното, което му бе оперирано.