През уикенда Валенсия постигна изключително важен успех. „Прилепите“ се наложиха при гостуването си на Елче с 2:0, и запазиха живи шансовете си за оцеляване. След срещата, съвсем логично, Рубен Бараха бе много доволен от трите точки и поздрави играчите за доброто представяне на терена.

„Беше от съществено значение да спечелим и истината е, че нямахме друга алтернатива освен победата. Още по-хубавото е, че не допуснахме гол и смятам, че заслужено победихме. Щастлив съм, тъй като всички имахме нужда от този успех, а нашите фенове отново бяха невероятни. Съвсем спокойно човек може да се просълзи като вижда каква подкрепа получаваме и как хората са зад нас, въпреки всичко".

"Сезонът е изключително труден за Валенсия и много добре знаем, че не ни отива да се борим за оцеляване. Такава е ситуацията, ние я приемаме и продължаваме да работим. В четвъртък ни очаква нов мач, но със сигурност ще посрещнем следващото предизвикателство доста по-уверени, след безценната победа, която постигнахме“, каза специалистът.