Валенсия отново разочарова своите фенове. „Прилепите“ допуснаха тежко поражение у дома, губейки от състава на Бетис с 0:3. С този успех, отборът от Севиля запазва шансове за завършване в топ 4 и участие в шампионската лига през следващия сезон, докато Валенсия просто доиграва сезона и завършва една кампания, която започна много обещаващо.

14 снимки

Наставникът на тима от „Местая“ Пепе Бордалас отново се опита да даде логично обяснение за лошия резултат вкъщи. Според треньора, неговият отбор не е заслужавал да загуби толкова тежко, но специалистът за пореден път призна, че „Лос Чес“ просто няма за какво да се борят в Ла лига и това се отразява сериозно на играчите.

„В отделни моменти от мача не играхме толкова лошо, дори контролирахме ситуацията на терена. Имахме своите положения, и през първото полувреме се противопоставихме доста добре на Бетис. Смятам, че резултатът е незаслужен, защото показахме добри неща и не заслужавахме да загубим с 0:3. Във футбола обаче много често, всяка грешка се наказва и ние заплатихме цената за нашите пропуски. Бетис има за какво да се бори, докато ние за съжаление няма за какво да играем. Загубата във финала за Купата, и след това изпуснатата победа срещу Леванте в дербито, ни костваше много и сами  се докарахме до тази ситуация. Можеше да постигнем много повече, но реалността е такава. Мисля, че се нуждаем от качество и класа в състава, за да гоним наистина сериозни цели. Трябва да извадим поуките от един неуспешен сезон“, завърши Бордалас.