Президентът на Валенсия Амадео Салва заяви, че макар да не е по план, вратарят на тима Висенте Гуаита също може да напусне, стига някой да плати необходимата цена.

Спекулациите около бъдещето на стража, който бе спряган за заместник на Виктор Валдес в Барселона, започнаха да се прокрадват, след като той пропусна първия мач на „прилепите“ за сезона.

26-годишният страж е юноша на клуба, но сантименти към него няма да има, ако се появи точната оферта. „Гуаита е вратар от световна класа и Валенсия не се нуждае да го продава. За да му помогнем да върви напред, трябва да определим неговата цена“, сподели Салва. „В момента тя е 30 милиона евро (25 милиона паунда).“

„Щом си във Валенсия, това, което искаш, е да продължиш с клуба, макар че неговите агенти го съветват, че ако ще е резерва, по-добре да търси трансфер. Това не се прие добре от борда на директорите. Не може след всеки мач даден играч да бъде изкушаван да си ходи. Ако не играеш всяка седмица, ще трябва да покажеш повече уважение към Валенсия“, завърши босът на „лос че“.

Ако се стигне до сделка за Гуаита, то той ще бъде вторият основен играч след Роберто Солдадо, който напуска „Местая“.