Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга повика нападателя Адриано в националния отбор за световните квалификации срещу Парагвай и Аржентина в средата на юни.

В атаката Дунга взе в състава още Алешандре Пато от Минал, Робиньо и Жулио Баптища от Реал Мадрид и Луиш Фабиано от Севиля.

Императора показа много слаба форма през сезон 2006/2007 след проблеми в личния си живот и беше преотстъпен на Сао Пауло до това лято.

В родината си обаче нападателят върна формата си и е на път да класира бразилците за полуфиналите на Копа Либертадорес, южноамериканската Шампионска лига.

Адриано, както и съотборникът му Клебер, няма да вземат участие в контролите в САЩ срещу Канада на 30 май и срещу Венецуела на 6 юни, за да се концентрират върху изявите си в клубния си отбор.

В състава на Дунга са още вратарите Жулио Сезар, Диего Алвеш и Александър Дони, защитниците Алекс, Жуан, Лусио, Луизао, Даниел Алвеш, Жилберто и Майкон, както и халфовете Андерсон, Диего, Елано, Жилберто Силва, Жосуе и Минейро.

Нападателят Рафаел Собис и бранителят Марсело ще заменят Адриано и Клебер за контролите в САЩ, но няма да бъдат включени в състава за квалификациите за Мондиал 2010.