Младият вратар на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага разкри в интервю за радио „Cadena SER“ за решението си да откаже на Реал Мадрид, когато всички информации информираха за постигнато предварително споразумение между него и „белия балет“.

„Това беше момент, в който трябваше да взема много важно решение в моя живот. В тази ситуация прецених, че е най-добре да бъда до семейството си и да послушам техните съвети. Имах нужда да бъда близо до най-добрите ми приятели“, коментира Кепа.

„След като претеглих всичко възможно, взех решение да подновя договора си с Атлетик Билбао. Много съм доволен от това мое решение. Смятам, че то е най-доброто на този етап от моята кариера. Аз имам нуждата от гаранции, че ще играя редовно. Целта ми сега е да попадна в състава на Испания за Световното първенство, а това е много по-реалистично, отколкото да съм резерва в Реал Мадрид“, добави той.

„Има много неща около случилото се, които с годините може би ще излязат наяве. Аз съм доволен и съм категоричен, че взех правилното решение. За един млад вратар е много по-важно да игра и да трупа опит, отколкото да е на резервната скамейка“, каза още Кепа Арисабалага.