Президентът на Севиля Хосе Мария Дел Нидо изрази пълната си подкрепа за старши треньора на тима Маноло Хименес. Дел Нидо обяви, че Хименес ще остане начело на отбора до края на сезона, освен ако не се случи някое „футболно нещастие”.

„Това не е тема, която ще дискутирам всяка седмица. За нас няма смисъл, тъй като Маноло Хименес е треньор на Севиля до 30 май,” заяви босът пред „Марка”.

Запитан дали след изтичането на този срок треньорът ще получи нов договор, Дел Нидо не пожела да коментира. „С него имаме споразумение, че първо ще изчакаме края на първенствата и купите, и след това ще говорим за подновяване,” обясни президентът.

Дел Нидо призна, че формата на Севиля е малко притеснителна, но поиска феновете да гледат напред, а не да ровят в миналите мачове. „Да, притеснен съм, но трябва да анализираме правилно последните срещи. Мачовете са загубени, но ние вече сме на полуфинал за Купата, и можем да играем финал. Плюс многото контузии, които ни сполетяха, се отрази в загубите. Сега трябва да мислим само за предстоящия мач, срещу Еспаньол, защото това ще е поредният двубой на живот и смърт,” завърши Хосе Мария Дел Нидо.